Lainaa.com

Luokittelematon

Länsimainen lääketiede ja Homeopatia

14.11.2010, tuivero

Luen kirjaa nimeltään ”Miksi ihmiset sairastuvat?” En ole pitkään aikaan mennyt kirjakauppaan, ottanut kirjaa käteeni ja vaan jäänyt sitä haltioituneena lukemaan. Tylsintä asiakirjoissa tapaa olla johdantoteksti, mutta tällä kertaa koukutuin niin pahasti, että luin sen kokonaan siltä seisomalta.

Olen täysin samaa mieltä kirjoittajien kanssa siitä, että länsimainen lääketiede on rajoittunut liikaa suoriin syy-seuraussuhteisiin. Halutaan uskoa, että kaikkiin sairauksiimme ja tiloihimme on helppo, ulkoistettavissa oleva, vastaus.  Syy pahaan oloomme ei ainakaan ole se mitä kutsumme ”minäksi”. ”Minun” suhtautumiseni, tunteeni, ajatukseni… Kirjassa painotetaan juuri sitä, että miten eläntilanteemme vaikuttaa myös fyysiseen terveyteen. Emme ole pystyneet selittämään kaikkea mikä tekee meistä ihmisiä fyysisesti havaittavilla ilmiöillä. Tämä voidaan kääntää toisinkin päin. Emme ole kyenneet erottamaan henkistä ja fyysistä maailmaa. Ne ovat yhteydessä, vaikka kuinka haluaisimme kyetä selittämään selittämättömän.

Haluan ensinnäkin sanoa, että en ole koskaan suhtautunut homeopatiaan kovinkaan myönteisesti. Olen kuitenkin lähiaikoina oppinut näkemään myös sen hyvät puolet. Homeopatia hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Sen toiminta-ajatuksena on samanlainen parantakoon samanlaista. Vaikka minun on vaikeaa kuvitella, että lääke joka ei sisällä yhtään mitattavissa olevaa molekyyliä vaikuttavaa ainetta toimisi, niin voisiko olla niin, että homeopatia hoitaa ihmisen ”harmaita alueita”?

Nykyään pidetään lähes absoluuttisena totuutena, sitä että allergian lisääntyminen yhteiskunnasamme, johtuu siitä että elämme turhan steriileissä ja puhtaissa olosuhteissa. Eikö tämä ajatus puolla homeopatian tarpeellisuutta? Samanlainen parantakoon samanlaista. Allergeenit parantakoon allergiaa.

Tärkeintä on kuitenkin aina usko. Ilman uskoa ei olisi uskontoja, toivoa. Jos ei usko, että joku voisi rakastaa juuri sinua, ei ole rakkautta. Jos ei uskota homeopatiaan ei ole homeopatiaa. Usko tekee asioista todellisia… Ja vain koska minä en pysty uskomaan homeopatiaan, kuka minä olen sitä tuomitsemaan muilta.

Enemmän tietoa homeopatiasta löytyy täältä: http://www.homeopaatit.net/

Hyvää yötä ja hyvää mieltä 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *